Strategie

Ook op het hoogste niveau denkt KLEERDER graag mee over de ERP oplossingen. Het liefste schuiven we aan tafel zodra iemand de vraag ‘moeten we niet eens een nieuw ERP-systeem aanschaffen?’ gesteld wordt. Dit is namelijk het moment waarop alle requirements worden bepaald en voor- of afkeuren worden uitgesproken. En laten we wel zijn: jouw expertise ligt in je eigen branche en niet in het bepalen van welke ERP-oplossing het beste past bij jouw organisatie. KLEERDER weet precies welke functionaliteiten vallen binnen de standaardoplossing van Microsoft AX of hoe we het makkelijkst een functionaliteit kunnen bijschakelen. Maar, uiteindelijk zijn je bestaande processen leidend, dus hoe passen de standaardfunctionaliteiten van welk systeem in je eisen?

Maar we gaan verder dan deze inhoudelijke vraag; we zoeken graag de strategische visie op: Hoe kijken jullie aan tegen ICT en hoe verhoudt zich dit tot de ontwikkelingen in jullie branche? Als je voor de komende 10 jaar een ICT infrastructuur opbouwt die weinig flexibiliteit laat zien, hoe ondervang je dan veranderingen in jouw eigen dienstverlening? Wat gebeurt er als de markt of de vraag verandert en hoe blijf je dan voor op je concurrenten? Deze brede blik is van essentieel belang om een keuze te maken voor een ERP systeem en de bijbehorende functionaliteiten. En wie kunnen je hier beter in adviseren dan senior consultants die vele succesvolle projecten op hun naam hebben mogen zetten?

Strategische afwegingen en keuzes

Als het goed is, heb je een strategische blik aangebracht in je eigen portfolio en in je dienstverlening. Over hoe je wilt groeien en op welke manier je deze groei wilt realiseren. Misschien heb je wel SWOTs gemaakt en weet je precies waar je uitdagingen voor de komende tijd in zitten. Waar jouw kennis het grootste is in je eigen branche, geldt dat voor ons ook. Al jaren geleden vond KLEERDER dat het continu aanbieden van maatwerkoplossingen voor elke klant geen duurzame situatie was en daarom hebben we hier ook geen prioriteit van gemaakt. Nu steeds meer functionaliteiten die eerder maatwerk waren, worden opgenomen in de standaardfunctionaliteiten, heeft onze vooruitziende blik voor veel klanten rust gebracht. En deze blik willen we graag ook toepassen op jouw organisatie.

Hoe zien jouw komende 10 jaar eruit en met welke ERP oplossing wordt jouw bedrijfsvoering KLEERDER?